perjantai 15. joulukuuta 2017

Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa

Mhairi McFarlane punoo melkoisen juonellisen sotkun chick lit -tyylisessä romaanissa, jossa työpaikkaromanssi kärjistyy hääjuhlassa morsiamen löytäessä sulhasen väärän naisen sylistä: Tyttö muiden joukossa (HarperCollins Nordic, 2016; suom. Hanna Arvonen; ISBN 978-91-509-0959-3).



McFarlane kirjoittaa taitavasti, vaikka toisaalta tuntuu siltä että hän tarkoituksella välttelee syvällisempiä teemoja tai sitä että päähenkilöt tuntuisivat elävän todellistä elämää. Eräänlaista fantasiaa tässä lukijalle punotaan, onnellisen lopun odotuksessa.



Mitä häissä ei missään nimessä saisi tehdä? Kun Edie joutuu lievästi sanottuna kiusalliseen tilanteeseen kollegan häissä, hän saa kaikki syyt niskoilleen. Sen jälkeen kun hänet on nolattu verkossa ja kaikki hänen tuttunsa ovat kääntäneet hänelle selkänsä, Edien esimies ehdottaa hänelle sapattivuoden pitämistä ja uuden kuuman tähden Elliot Owenin elämäkerran kirjoittamista. Sen ei pitäisi kai olla kovin vaikeaa? Väärin.

Edie karkotetaan takaisin kotikaupunkiinsa, jossa hän kohtaa miehen, joka ei ilmeisesti koskaan ole kuullut sanaa ei, ja joutuu lisäksi piinallisesti elämään uudelleen teinivuosiaan asuessaan saman katon alla leskeksi jääneen isänsä ja tuomitsevan, laiskan siskonsa kanssa. Kun kaikki ympärillä kyseenalaistavat sen, kuka hän oikein on, on aika vaikeaa olla kysymättä itseltään samaa. Kuka tuo tyttö oikein on? Siitä Edie aikoo ottaa selvän!



Ei kommentteja: