tiistai 19. joulukuuta 2017

Juha-Pekka Kallunki, Minna Martikainen ja Jaakko Niemelä: Ammattimainen sijoittaminen

Juha-Pekka Kallunki, Minna Martikainen ja Jaakko Niemelä tarjoavat tuhdin, myös matemaattisilla kaavoilla höystetyn paketin sijoittamisesta vakavissaan kiinnostuneille: Ammattimainen sijoittaminen (Talentum, 2011).



Sijoitusmarkkinoilla spekuloidaan näyttävästi mutu-fiiliksillä, mutta syvällisempääkin ymmärrystä asiasta on tarjolla, mistä esimerkiksi sopii tämä kirja. Esimerkiksi sijoitusten hajauttamisesta teos kertoo varsin syvällisesti, teoriaa unohtamatta. Oletettavasti teos kestää aikaa paremmin kuin yhdeksän kymmenestä sijoitusoppaasta.



Yhä useammalla suomalaisella on varaa sijoittaa. Kun perinteiset pankkitalletukset tuottavat entistä huonommin, myös halukkuus etsiä uusia sijoituskohteita on lisääntynyt. Sijoitus ja omaisuudenhoito ovatkin rahoitusalan parhaita kasvualueita, jotka tarvitsevat kipeästi ammattitaitoisia sijoitusneuvojia.

Ammattimainen sijoittaminen kuvaa koko sijoitusprosessia vaihe vaiheelta jäljitellen ammattimaisen sijoittajan päätöksentekoa. Sijoitusympäristö elää ja kehittyy jatkuvasti, ja kirjan viidennen painoksen sisältöä on kauttaaltaan päivitetty ja täydennetty. Havainnolliset esimerkit kertovat, mitä kriittisiä tekijöitä sijoittajan tulee ottaa huomioon ennen päätöksentekoa. Käytännönläheisenä perusteoksena kirja soveltuu erinomaisesti sekä itsenäisesti sijoittaville että sijoitusneuvojille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan.



Ei kommentteja: