sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Jude Deveraux: Perijätär

Jude Deverauxin viihderomaani on sijoitettu 1500-luvulle, ja päähenkilönä on köyhä ritari ja perijätär joka on menossa naimisiin: Perijätär (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom; Gummerus, 2009).



Romaanissa riittää käänteitä, mutta toisaalta mikään ei ole erityisen yllättävää, sillä onnellista loppuahan tässä ollaan rakentamassa. Pinnallinen hömppäkirja sellaista kaipaavalle.



Omaisuutensa menettänyt, rutiköyhä ritari Jamie Montgomery saa mieluisan toimeksiannon. Hänen on määrä saattaa Axia, Lancestarin kuvankaunis perijätär, tämän kihlatun linnaan. Mielessään Jamiella on vanhemman sisarensa ohje: hänen pitäisi keinolla millä hyvänsä valloittaa Axia, ja koko perheen taloudelliset huolet olisivat poispyyhkäistyt. Neito ei kuitenkaan ole ujo, puhkeamaton kukka kuten Jamie ensin luulee. Päinvastoin, Axia on päättänyt ottaa kaiken irti viimeisistä vapauden hetkistään ennen alttarille astumistaan ja tekee kaikkensa, jotta matka venyisi loputtomiin. Jamie harmaantuu ennen aikojaan ennen kuin tajuaa että on oikeasti rakastunut tuohon raivostuttavaan omapäiseen kaunottareen… ja että hänen olisi hinnalla millä hyvänsä estettävä avioliitto, jonka Axia on vasten omaa tahtoaan solmimassa.



Ei kommentteja: