perjantai 24. marraskuuta 2017

Cecelia Ahern: Kuinka rakastutaan

Cecelia Ahernin romaanissa on kierrätyksen makua, menisin vannomaan että tämä tarina on jossain elokuvassa tai romaanissa jo kerrottu, mutta ehkä jotain omaperäistäkin on mukaan pujahtanut: Kuinka rakastutaan (Gummerus, 2015; suom. Terhi Leskinen; ISBN 978-951-20-9747-0).



Teoksen päähenkilöt ovat melkolailla elämästä irrallaan, tai ainakin syrjäkulmilla, eikä tarinan kuljetus ole erityisen uskottavaa. Romaani kuitenkin tuli luettua, helppolukuisuutensa takia.



Christine Rose pyrkii noudattamaan elämäntaito-oppaiden ohjeita, mutta huomaa yhtäkkiä olevansa tilanteessa, jossa mitkään kirjat eivät auta. Onnistuttuaan puhumaan ventovieraan Adamin alas sillalta, jossa tämä seisoi valmiina hyppäämään alas, Christinellä on kaksi viikkoa aikaa saada Adam jälleen rakastumaan elämäänsä. Heidän tekemänsä uhkarohkea sopimus pakottaa myös Christinen ottamaan vastuun omista päätöksistään kirjoihin turvautumisen sijaan. Yrittäessään vakuuttaa Adamin elämän mielekkyydestä Christine ei ole enää varma, kumpi oikeastaan on pelastamassa kumpaa. Ahernin uusin romaani on mukaansatempaava, yllättävä ja viisas tarina aikuisille, jotka joskus unohtavat elää tätä hetkeä.



Ei kommentteja: