torstai 29. kesäkuuta 2017

Beth Lewis: Suden tie

Beth Lewisin dystopiaromaani kertoo tulevaisuudesta jossa yhteiskunta on romahtanut vaikka muistot menneestä hyvinvoinnista häilyvät vielä mielissä: Suden tie (Like, 2017; suom. Elina Koskelin; ISBN 978-952-01-1316-2).



Teoksen päähenkilö on nuori tyttö, joka metsästää henkensä pitimiksi, ja joutuu pakoilemaan sekä lainvalvojia että kasvatti-isäänsä. Monenlaisia käänteitä riittää, ja kirjailija osaa pitää lukuintoa yllä. Melkomoisen iskevää tarinankerrontaa.



Elka ei muista aikaa ennen Ansastajaa. Hän oli seitsemänvuotias räsynukke, nälkäinen ja eksyksissä, kun Ansastaja otti hänet siipiensä suojaan. Vuosien saatossa Ansastaja on opettanut hänet selviytymään villissä erämaassa, jossa sivilisaatio on muisto vain ja ihmiset luonnon ja toistensa armoilla. Mutta mies, jonka Elka on kuvitellut tuntevansa, on piilotellut kauhistuttavaa salaisuutta. Mies on tappaja. Hirviö. Elka ryntää pakomatkalle jäätävään erämaahan vakaana aikomuksenaan löytää oikeat vanhempansa ja vastaukset kysymyksiinsä. Mutta kummassa suunnassa todellinen vaara piilee edessä vai takana?

Ei kommentteja: