torstai 27. lokakuuta 2016

Raija Hentman: Etelä-Suomen retkeilyopas 2 - Luontokohteita pääkaupunkiseudulta itään

Raija Hentman tekee jälleen kerran erinomaista työtä pääkaupunkiseudun lähiympäristön retkeilukohteiden esittelyssä: Etelä-Suomen retkeilyopas 2 - Luontokohteita pääkaupunkiseudulta itään (Minerva, 2016; ISBN 978-952-312-259-8).



Tämmöisen kirjan käsiinsä saadessaan tulee harmitelleeksi, miten vähän aikaa on retkeilykohteisiin tutustumiseen. Mutta toisaalta muutama uusi kohde vuodessa riittää, niissäkin kun riittää tutkimista ja tutustuttavaa.



Etelä-Suomen retkeilyoppaan ensimmäisessä osassa esiteltiin länsipuolen 148 kohdetta kolmeen lohkoon jaettuina. Tässä toisessa osassa itäpuolen kohteita on 95 ja niissä esitellään yhteensä 106 reittiä kahtena eri lohkona. Maanmittauslaitoksen karttoihin tehdyt tarkat reittimerkinnät takaavat, että kohteet löytyvät. Kirjassa esitellään retkeilyreittejä, joilla voi samoilla päiväkausia, luontopolkuja, joilla viivähtää tunnin tai pidempään, historiaan johdattavia muinaispolkuja ja reittejä, joista ilahtuvat erityisesti lapset. Kohdeselostusten lisäksi kirja antaa tiivistettyä tietoa valituista kasveista, eläimistä, geologisista kohteista, historiallisista paikoista ym.

Ei kommentteja: