keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Laura Paloheimo: Puppiduu

Laura Paloheimon chick lit -romaanin nimi on hämmentävä, mutta vielä hämmentävämpää on romaanin sisältö, jossa monenlaiseen koheltamiseen on sekoitettu isohko annos huuhaa-uskomuksia: Puppiduu (Otava, 2016; ISBN 978-951-1-29707-9).



Jaksoin lukea romaania muutama kymmenen sivua, mitä pidin melkoisena sinnikkyyden osoituksena, mutta sitten täytyi kerta kaikkiaan lopettaa, kun päätä ja häntää alkoi löytyä niin ylimaallisista suunnista että kestokykyni vajosi pohjamutiin. En ole tämän romaanin kohderyhmää.



Hulvattomassa chiclit-romaanissa sisustussuunnittelija Jane saa unelmien urakan: ränsistynyt rantahotelli idyllisellä Enkeltensaarella on tarkoitus nostaa uuteen kukoistukseen. Jane on vuosikausia loihtinut työkseen baarikonsepteja bilekansalle. Menetettyään elämänsä rakkauden hän ei kuitenkaan ole jaksanut tehdä työtään sydämellä. Mutta tänä kesänä lähtevät liikkeelle uudenlaiset energiat - niin Janen elämässä kuin koko saarella, missä asustaa niin enkelibongareita ja sokerileipureita kuin eräs epäilyttävän vilkkusilmäinen munkki. Ja kun hotellin avajaisten aika koittaa, joukkoon liittyy vielä peräti kolme Marilyn Monroeta. Aurinkoinen chicklit-paketti pursuaa hyväntuulista kesäromantiikkaa.

Ei kommentteja: