maanantai 25. huhtikuuta 2016

Maeve Binchy: A week in winter

Postuumisti ilmestynyt Maeve Binchyn romaani kertoo Irlannista, jossa päähenkilö Chicky Starr remontoi vanhaa taloa hotelliksi: A week in winter (Orion, 2013; ISBN 978-1-4091-1794-0).



Kirja on novellimainen kokoelma toisiinsa liittyviä tarinoita. Teos kertoo hotellia pitävän naisen ja hotelliin tavalla tai toisella kytköksissä olevien ihmisten elämänkohtaloista, edeten kussakin tarinassa ripeää tahtia, tarjoten monenlaisia näkökulmia ihmiselämään, niin nykyajan Irlannissa kuin vuosikymmenten takaisessa menneessä maailmassa.

En ole Binchyn romaaneja aiemmin lukenut, mutta tämä teos oli mukava yllätys, teksti oli selkeää ja sujuvaa ja kirjailijalla tuntui olevan melko lailla sanottavaa ihmiselämän kummallisista muodoista.



The Sheedy sisters had lived in Stone House for as long as anyone could remember. Set high on the cliffs on the west coast of Ireland, overlooking the windswept Atlantic ocean, it was falling into disrepair - until one woman, with a past she needed to forget, breathed new life into the place. Now a hotel, with a big, warm kitchen and log fires, it provides a welcome few can resist.



Ei kommentteja: