keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Birgitta Bergin: Ett oemotståndligt förslag

Birgitta Bergin tarjoilee eräänlaisen prinsessasadun, tai voisi tämä olla kertomus kaunottaresta ja hirviöstä, ja tarinassa on pintakiillon lomassa muutama terävä koukkukin: Ett oemotståndligt förslag (Bokfabriken, 2015; ISBN 978-91-87301-75-9).



Kirjan päähenkilö on kiinteistöalalla toimiva Anna Holm, joka saa "tarjouksen josta ei voi kieltäytyä", lupauksen isosta rahasummasta jos hän saa houkuteltua jetset-elämää viettävän miehen maailmalta perheyritystä hoitamaan. Tarinan lähtökohta on jotakuinkin absurdi, ja yhteensattumia piisaa paikoitellen kiusallisessa määrin, mutta kirjoittaja ei liene tavoitellutkaan erityistä uskottavuutta tällä tarinallaan.

Teksti on helppolukuista. Vaikka Anna on kaikessa chick lit -pintaliidossaan melkoinen karikatyyri, on romaanissa muutamassa kohden osuvaakin pohdintaa elämän merkityksestä ja valinnoista joita joutuu tekemään. Kirja on helposti nieltävä välipala suolaista ja makeaa.



Anna Holm i Kungälv trivs med sin pojkvän Jesper och jobbet som fastighetsanalytiker. En dag kommer ett rekommenderat brev från en advokatbyrå. Anna är angiven som arvtagare till fem miljoner euro - om hon utför ett uppdrag. Det känns fullständigt osannolikt, men två veckor senare är hon på plats i sin nya lägenhet i Stockholm.

Ei kommentteja: