lauantai 12. maaliskuuta 2016

David Wong: John dies at the end

David Wong onnistuu siinä missä kovin harva nykyään, kirjoittamaan ehdottoman omaperäisen tarinan, joka yhdistelee tieteiskirjallisuuden, fantasian ja kauhun tyylilajeja huumoria unohtamatta: John dies at the end (Thomas Dunne Books/St. Martin's Press, 2009; ISBN 978-0-85768-622-0).



Myönnettäköön kuitenkin, että kun tätä tavaraa on satoja sivuja, ei lukemista kovin pitkään jaksa, kun tarinat tuntuvat toistavan samankaltaista kaavaa, jossa kauhistuttava pelottavuus ja naurettava huumori lyövät kättä toisilleen. Omaperäisyyttä on riittävästi, mutta pikku hiljaa alkoi tuntua että tämä on maneeri, ja että pinnan alla ei sittenkään ole mitään syvällisempää.

Mutta silti, romaani sai miettimään todellisuuden olemusta ja sitä kuinka paljon siitä mitä tiedämme vain kuvittelemme tietävämme.



This may be the story of John and David, a drug called soy sauce, and other-worldly beings invading the planet. Or, it may be the story of two beer-drinking friends who live in an unnamed Midwestern town and only think something horrific is going on. But the important thing is, according to the narrator, "None of this is my fault."



Ei kommentteja: