maanantai 22. helmikuuta 2016

Ronda Rousey: My fight/your fight

Ronda Rousey kilpailee ammattilaisena naisten vapaaottelussa. Alunperin hän oli judoka ja olympiakisojen pronssimitalisti. Tässä kirjassa hän kertoo urastaan ja elämästään: My fight/your fight (Regan Arts, 2015; ISBN 978-1-941393-85-7).



Olettaisin että kirja on haamukirjoitettu perustuen Rouseyn ja hänen lähipiirinsä kertomuksiin, mutta voin toki olla väärässä. Joka tapauksessa teos on ärhäkäs, eikä millään tavalla kyseenalaista tällaisen ammattilaistappelemisen järkevyyttä, voisi jopa sanoa että kirjassa ikään yritetään psyykata päähenkilöä juuri ennen ottelua, yrittäen saada vastustaja pois vireestä ja oma päänuppi vireeseen.

Lukijasta tuntuu kummalliselta: pitäisikö hänen samaistua kirjan päähenkilöön vai ruveta pelkäämään kuten vastustajat kehässä? Parikymmentä sivua tätä tarinaa riitti ylenpalttisesti.



The undefeated UFC champion and Hollywood star charts her difficult journey to fame, revealing her tragic childhood, the secrets behind her achievements, and her experiences as a pioneering woman athlete.

Ei kommentteja: