lauantai 26. syyskuuta 2015

Janet Evanovich: Manhunt, Back to the bedroom ja Wife for hire

Stephanie Plum -romaaneistaan tunnettu Janet Evanovich aloitti uransa kirjoittamalla lyhyitä rakkausromaaneja, joita löytyy Helmetistä ilmeisen suosittuina e-kirjoina, esimerkkeinä Alaskaan sijoittuva romaani Manhunt (HarperCollins, 2009; ISBN 978-0-06-179554-1), romaani naapureina asuvista miehestä ja naisesta Back to the bedroom (HarperCollins, 2009; ISBN 978-0-06-179755-2) sekä romaani vaimoa esittämään palkattavasta naisesta Wife for hire (HarperCollins, 2009; ISBN 978-0-06-179337-0).







Romaani Manhunt kertoo Alaskan maaseudulle muuttavasti naisesta, joka haluaa elämänmuutosta mutta törmää melkoisiin haasteisiin yrittäessään selvitä erämaamökissä vailla sähköä ja muita mukavuuksia. Naapurista löytyy kuitenkin apua, mutta kommellus jos toinenkin on kahden itsepäisen ihmisen kohdattava ennen kuin romaanissa päästään loppuun.

Back to the bedroom puolestaan kehittelee melkoisen ihmissuhdesopan naapuruksista, jotka luonteidensa eroista johtuen eivät näyttäisi pystyvän minkäänlaiseen yhteiseloon.



Wife for hire on veijaritarina miehestä, joka yrittää todistaa olevansa varteenotettava liikemies saadakseen yritykselleen pankista lainaa, ja tätä varten hän palkkaa naisen esittämään vaimoaan puolen vuoden ajaksi.



Evanovich tekee romaaneissa melko lailla rutiinisuorituksen, mutta epäilemättä kioskikirjallisuudesta löytyy huonompiakin teoksia luettavaksi. Juonet ovat moneen kertaan kierrätettyjä, mutta jotain omaperäistäkin näihin on mukaan sujahtanut.

Ei kommentteja: