tiistai 28. lokakuuta 2014

Veronica Henry: The beach hut

Sain jotenkin päähäni tarkistaa, mitä oikein tarkoittaa "chick lit" -kirjallisuus, ja netistä löytyikin useita listoja tällä leimalla varustetuista kirjoista ja kirjailijoista. Niinpä tartuin tähän Veronica Henryn romaaniin, odottaen saavani lukea shoppailusta ja sen sellaisesta, mutta melko toisenlainen tämä kirja oli, ihan oikeaa kirjallisuutta: The beach hut (Orion, 2010; ISBN 978-1-4091-1995-1).



Teos on kokoelma englantilaiselle rannalle sijoitettuja kertomuksia, tai pikemminkin kyse on pieniin rantamökkeihin sijoittuvista elämäntarinoista. Kesän mittaan mökkien ympäristössä tapahtuu monenlaista pientä ja isompaa draamaa, joiden käsittely kirjassa on enemmänkin novellistiikkaa kuin romaanin kirjoittamista, mutta jonkinlainen romaanin kaarikin tässä on tarinoiden puitteena.

Teos on epäilemättä viihdekirjallisuutta, mutta kirjassa on vakavampi ja syvällisempi ulottuvuus, josta pidin paljon, siinä määrin että kirja tuli luettua lähes kannesta kanteen, mitä nyt paikoitellen vähän hypin yli kohtia joissa oli ylenmäärin "chick lit" -pitoisuutta.

2 kommenttia:

Alpo Tiilikka kirjoitti...

Suomessakin on chick lit hallussa. Ainakin Laura Paloheimo (Klaukkala ym.) vaeltaa tällä saralla.

Juha Haataja kirjoitti...

No kappas, Mama Mojo lähti varaukseen kirjastosta, kiitos vinkistä.