torstai 3. huhtikuuta 2014

Brian K. Vaughan ja Fiona Staples: Saga - Volume One

Brian K. Vaughan on kirjoittanut ja Fiona Staples piirtänyt tämän fantasiasarjakuvan, jossa kahden erilaisen sivilisaation konflikti määrittää toisensa sodan keskellä löytäneiden sotilaiden suhdetta: Saga - Volume One (Image Comics, 2012; ISBN 978-1-60706-601-9).



Teoksen esittelytekstissä kerrotaan tarinasta näin: "When two soldiers from opposite sides of a never-ending galactic war fall in love, they risk everything to bring a fragile new life into a dangerous old universe. This title is the sweeping tale of one young family fighting to find their place in the worlds."



Rakkaudesta sodan keskellä tässä on kyse, ja lapsen syntymästä keskelle konfliktia. Ja siinä määrin sotaa käyvät tahot haluavat pitää kansalaisensa toisista erillään että kun tieto lapsen syntymästä tulee ilmi, tappajat lähetetään perheen kimppuun. Pakoretkihän tästä alkaa.

Tarina oli mukavan lämminhenkinen ja huumoria oli mukana, tässä ihmissuhteen kuvauksessa oli särmää, eivätkä sukupuolten roolit olleet liioitellun stereotyyppiset, mistä iso plussa. Tarinan muodollisena kertojana on lapsi, joka kertoo vanhempiensa tarinaa ironisella ja välillä tulevia tapahtumia kommentoivalla tavalla.

Ei kommentteja: