maanantai 7. lokakuuta 2013

Bill Willingham: Fables. Vol. 1 - legends in exile

Bill Willingham on tämän sarjakuvan luoja ja kirjoittaja ja piirtäjänä on ollut Lan Medina, eikä tämä kyllä ollenkaan huono sarjakuvakirja ollut: Fables. Vol. 1 - legends in exile (DC Comics, 2002; ISBN 978-1-4012-3755-4).



Olen lukenut tämän sarjakuvakirjan Jack-hahmosta kertovia kirjoja Jack of Fables, ja tartuin vasta sitten tähän sarjan ensimmäiseen teokseen. Mainiolla tavalla tässä selitetään satujen maailmaa uusiksi, sillä Lumikki, iso paha susi, Siniparta ja muut satujen hahmot asuvat New Yorkissa ja yrittävät jotenkuten tulla toimeen tavallisten ihmisten keskellä.



Ei tämä nyt ihan täydellinen sarjakuvakirja ole, mutta sen verran lupaava aloitus sarjalle että pistin varaukseen seuraavat kolme kirjaa sarjassa.

Parasta tässä kirjassa oli Lumikin ja muiden satujen hahmojen stereotyyppien luova hyödyntäminen: toisaalta hahmot olivat sellaisia kuin saduissa kerrotaan, toisaalta hyvinkin erilaisia, roolissaan kapinoivia tai voisi jopa sanoa että rosoisella ja ronskilla tavalla saturooliaan isompia.

Ei kommentteja: