sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Tytti Heikkinen: Moulin extra beauté - viettelevä maailma, runokirja täynnä kauneutta, vastustamatonta

Tytti Heikkinen on tehnyt teoksen, josta on vähän vaikea sanoa, onko tämä runoutta, mutta runoilija tässä teoksen tekijänä ainakin on ollut: Moulin extra beauté - viettelevä maailma, runokirja täynnä kauneutta, vastustamatonta (Poesia, 2012; ISBN 978-952-5954-67-8).



Teos hyödyntää naistenlehtien estetiikkaa ja mainosten kuvakieltä kerronnassaan, ja vaikka nimellisesti tässä ei ehkä ollakaan mainoksia (ja naistenlehtiä) kohtaan avoimen kriittisiä, lopputulos aiheutti vilunväreitä ja suorastaan pahoinvointia. Tehokas pakkaus vieroittamaan tai vähintäänkin pitämään etäisyyttä mainostajien tuotoksiin. (Näistenlehtien varsinaista sisältöä ja mainoksia kun ei juuri voi erottaa toisistaan.)



Jep, kyllä tätä varmaankin runoteokseksi voi sanoa, ja melkoinen annos tätä "runoutta" kirjassa onkin, ja sen suurimpana ansiona voin ehkä pitää sitä että en kerta kaikkiaan pystynyt lukemaan teosta muutamaa sivua enempää, tuli paha olo, eikä paha olo johtunut tästä teoksesta vaan siitä todellisuudesta jota tämä teos peilaa.

Ei kommentteja: